კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2018 (68)
ოქტომბერი 2018 (252)
სექტემბერი 2018 (209)
აგვისტო 2018 (267)
ივლისი 2018 (223)
ივნისი 2018 (244)

გა­მ­ო­მ­ც­ხ­ვ­ა­რი მა­კ­ა­რ­ო­ნი ქა­თ­მ­ით ვასო ფხაკაძისგან

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 200 გრა­მი მა­კ­ა­რ­ო­ნი, 400 გრა­მი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე, 3 თავი სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის სტა­ფ­ი­ლო, მ­დ­ნ­ა­რი ყვე­ლ­ის ფი­რ­ფ­ი­ტები (100 გრა­მი), 2 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 0,5 ლი­ტ­რი რძე, მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით. თე­თ­რი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, ცო­ტა გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი კოჭა, კა­მა, 70 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, ზეთი, დაფხვნილი ორცხობილა.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ქა­თ­მ­ის ფი­ლ­ე­ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად, სტა­ფ­ი­ლო გა­ხ­ე­ხ­ეთ მსხვი­ლ­კ­ბ­ი­ლა სა­ხ­ეხ­ზე და ერთად მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში, ფე­რ­ის შე­ც­ვ­ლ­ა­მ­დე.

ერთად დააბლენდერეთ მ­დ­ნ­ა­რი ყვე­ლი, კვე­რ­ც­ხი, მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხა­ხ­ვი და სტა­ფ­ი­ლო და ნელ-ნე­ლა უმ­ა­ტ­ეთ რძე. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და გახეხილი კოჭა.

გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ას წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ დაფხვნი­ლი ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლ­ა. ფო­რ­მ­ა­ში ჩა­ყ­ა­რ­ეთ უმი (მო­უ­ხ­ა­რ­შ­ა­ვი) მა­კ­ა­რ­ო­ნი. ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ქა­თ­მ­ის ფა­რ­ში. მო­ა­ს­ხ­ით ბლე­ნ­დ­ე­რ­ში მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­უ­ლი სო­უ­სი და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ცხელ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. ყვე­ლი გა­ხ­ე­ხ­ეთ წვრილ სა­ხ­ე­ხ­ზე. კა­მა და­ჭ­ე­რ­ით ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად. სრუ­ლ­ად მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ას 20 წუ­თი რომ და­ა­კ­ლ­დ­ე­ბა, გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ კე­რ­ძი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ხა­ხ­ვი და ყვე­ლი (გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ მა­შ­ინ, რო­ცა ზე­მ­ო­დ­ან და­ი­ბ­რ­ა­წ­ე­ბა).

скачать dle 11.3