კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
თებერვალი 2018 (159)
იანვარი 2018 (215)
დეკემბერი 2017 (243)
ნოემბერი 2017 (212)
ოქტომბერი 2017 (231)
სექტემბერი 2017 (261)

„გრა­ტ­ენ დო ფი­ნ­უა“

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 1,5 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 1 კბი­ლი ნი­ო­რი, 20 გრა­მი ნა­ღ­ე­ბ­ის კა­რ­ა­ქი, 200 გრა­მი არ­ა­ჟ­ა­ნი, 1 ჭი­ქა რძე, 1 ჭი­ქა კე­ფ­ი­რი, 200 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი (გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი), 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი დაფხვნი­ლი ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლ­ა, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, 200 გრა­მი სო­კო, ცო­ტა და­რ­ი­ჩ­ი­ნი, ცო­ტა მუ­ს­კ­ა­ტ­ის კა­კ­ა­ლი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი გა­თ­ა­ლ­ეთ და და­ჭ­ე­რ­ით თხელ რგო­ლ­ე­ბ­ად. ნი­ო­რ­ი და­ჭ­ე­რ­ით თხელ ფირფიტებად. ტა­ფ­ა­ზე მო­შ­უ­შ­ეთ სო­კო. მო­ზ­რ­დ­ილ ტაფას წა­უ­ს­ვ­ით ცხი­მი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ დაფხვნილი ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლ­ა, და­რ­ი­ჩ­ი­ნი და ნი­ო­რი.

ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თ­ში შე­უ­რ­ი­ეთ 2 ჩა­ის კო­ვ­ზი მარი­ლი, მე­ს­ა­მ­ე­დი ჩა­ის კო­ვ­ზი პი­ლ­პ­ი­ლი და მე­ს­ა­მ­ე­დი ჩა­ის კო­ვ­ზი მუ­ს­კ­ა­ტ­ის კა­კ­ა­ლი. ტაფის ძი­რ­ზე ლა­მ­ა­ზ­ად და­ა­წ­ყ­ვ­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი, ისე, რომ ფსკე­რი მთლი­ა­ნ­ად და­ი­ფ­ა­რ­ოს. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ სუ­ნ­ე­ლ­ების, მა­რ­ი­ლ­ი­სა და პი­ლ­პ­ი­ლ­ის ნა­ზ­ა­ვი. პა­ტ­ა­რა თა­ს­ში ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თს შე­უ­რ­ი­ეთ არ­ა­ჟ­ა­ნი და 1 ჭი­ქა რძე. ამ სო­უ­სიდან 2 დი­დი სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი მო­ა­ს­ხ­ით კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლს, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი და ყველა ფენა ისევ გაიმეორეთ, ბოლოს კი დააწყვეთ სოკოები.

თუ მასალა კიდევ დაგრჩათ, სო­კ­ოს ზე­მ­ო­დ­ან ის­ევ ალ­ა­გ­ე­ბთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლს, აყ­რ­ით მა­რ­ი­ლ­ი­ან პი­ლ­პ­ი­ლს, ა­ს­ხ­ა­მთ არ­ა­ჟ­ნ­ის სო­უ­სს და ა­ყ­რ­ით გახეხილი ყველის ნახევარს. ასევე, მოასხით არ­ა­ჟ­ნ­ის სო­უ­სი, რაც და­გ­რ­ჩ­ათ, 1 ჭი­ქა კე­ფ­ი­რი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ სულ ცო­ტა და­რ­ი­ჩ­ი­ნი და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბ­ულ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 45-60 წუ­თ­ით. ამ დრო­ის გა­ს­ვ­ლ­ის შე­მ­დ­ეგ გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ ტა­ფა, ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ დარჩენილი ყვე­ლი და 15-20 წუ­თ­ით ის­ევ და­ა­ბ­რ­უ­ნ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში, სა­ნ­ამ კა­რ­გ­ად და­ი­ბ­რ­ა­წ­ე­ბა. მი­ი­რ­თ­ვ­ით ოდ­ნ­ავ შეგრილებული. 

скачать dle 11.3