კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ღვეზელი ყაბაყით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 600-700 გრა­მი ყა­ბ­ა­ყი (1 დი­დი ან ორი ცა­ლი პა­ტ­ა­რა), 4 კვე­რ­ც­ხი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი ჩა­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი, 2 ჩა­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი, 1,5 ჩა­ის ჭი­ქა ფქვი­ლი, 3 ჩა­ის კო­ვ­ზი სა­ფ­უ­ა­რი, 200 გრა­მი მუ­ქი ფე­რ­ის ძე­ხ­ვი, 1 კო­ნა კა­მა, ზეთი, 2-3 კბი­ლი ნი­ო­რი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: გა­ხ­ე­ხ­ეთ მსხვი­ლ­კ­ბ­ი­ლა სა­ხ­ე­ხ­ზე ყა­ბ­ა­ყი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და კა­რ­გ­ად და­წ­უ­რ­ეთ საწურზე 5-10 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით ხა­ხ­ვი და მო­შ­უ­შ­ეთ ტა­ფ­ა­ზე, ზე­თ­ში. და­წ­უ­რ­უ­ლი ყა­ბ­ა­ყი გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ ჯამში. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხა­ხ­ვი, შე­უ­რ­ი­ეთ კვე­რ­ც­ხი და აუ­რ­ი­ეთ კა­რ­გ­ად. შე­მ­დ­ეგ და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ფქვი­ლი, შაქარი და და­ჭ­ე­რ­ით წვრილ კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად ძე­ხ­ვი, ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად – კა­მა და ნი­ო­რი. ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ყა­ბ­ა­ყ­ი­ან ცომს. ყველაფერი ერთად კარგად აუ­რ­ი­ეთ.

გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ფო­რ­მ­ას წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ცო­ტა ფქვი­ლი, ჩა­დეთ ცო­მი და გა­მ­ო­ა­ც­­ხვ­ეთ 200-220 გრა­დ­უ­ს­ზე. შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ, გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ოთ კე­ქ­ს­ის ფო­რ­მ­ა­ში.

скачать dle 11.3