კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2019 (108)
ოქტომბერი 2019 (245)
სექტემბერი 2019 (197)
აგვისტო 2019 (236)
ივლისი 2019 (209)
ივნისი 2019 (208)

კომბოსტოს ღვეზელი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი ცო­მ­ი­ს­თ­ვ­ის: 1 ჩაის კოვზი მშრა­ლი სა­ფ­უ­ა­რი, 1 ჭი­ქა წყა­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი, 0,5 ჩა­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი, 4 სადილის კო­ვ­ზი ზე­თი, 450 გრამი ფქვი­ლი; გუ­ლ­ს­ა­რ­თ­ი­ს­თ­ვ­ის: 1 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი კო­მ­ბ­ო­ს­ტო, 2 ცა­ლი საშუალო ზომის სტა­ფ­ი­ლო, 2 ჩა­ის კო­ვ­ზი ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, 2 სადილის კო­ვ­ზი ზე­თი, მა­რ­ი­ლი და პილპილი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.  

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ფქვი­ლ­ში შეუ­რ­ი­ეთ სა­ფ­უ­ა­რი. თბილ წყა­ლ­ში გა­ხ­ს­ე­ნ­ით შა­ქ­ა­რი და მა­რ­ი­ლი, და­ა­ს­ხ­ით ფქვილს, ზე­თ­ი­ა­ნი ხე­ლ­ე­ბ­ით მო­ზ­ი­ლ­ეთ ცო­მი და და­დ­გ­ით, რომ აფ­უ­ვ­დ­ეს. ერ­თ­ხ­ელ ჩა­ზ­ი­ლ­ეთ და და­ა­ც­ა­დ­ეთ, რომ კი­დ­ევ ამ­ო­ფ­უ­ვ­დ­ეს. კო­მ­ბ­ო­ს­ტო და­კ­ე­პ­ეთ, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი სტა­ფ­ი­ლო და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ღრმა, სქე­ლ­ძ­ი­რ­ი­ან ტა­ფ­ა­ში. და­ა­ს­ხ­ით 1 ყა­ვ­ის ჭი­ქა წყა­ლი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი, და­ა­ხ­უ­რ­ეთ თავსა­ხ­უ­რ­ი და დადგით დაბალ ცეცხლზე. 20 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ, რო­დ­ე­ს­აც წყა­ლი და­შ­რ­ე­ბა, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა, ზე­თი, პი­ლ­პ­ი­ლი და 10 წუ­თი კი­დ­ევ შუ­შ­ეთ თა­ვ­დ­ა­ხ­უ­რ­უ­ლი. ცო­მი და­ყ­ა­ვ­ით პა­ტ­ა­რა გუ­ნ­დ­ე­ბ­ად. თი­თ­ო­ე­უ­ლ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ გუ­ლ­ს­ა­რ­თი, შე­კ­ა­რ­ით, ოდ­ნ­ავ გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ და 180 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ ღუ­მ­ე­ლ­ში გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ.

скачать dle 11.3