კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
აგვისტო 2020 (148)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)
მაისი 2020 (201)
აპრილი 2020 (194)
მარტი 2020 (197)

კალმახი შამპანურში

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 2 ცა­ლი კა­ლ­მ­ა­ხი. 200 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი თე­თ­რი, შუ­შ­ხ­უ­ნა ღვი­ნო, 60 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ფქვი­ლი, 70 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე, 2 ძირი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, 1 კო­ნა კა­მა, 1 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი, 100 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი არ­ა­ჟ­ა­ნი, მა­რ­ი­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი გემოვნებით.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: გაწმენდისა და გარეცხვის შემდეგ კა­ლ­მ­ა­ხი აუ­ც­ი­ლ­ე­ბ­ლ­ად უნ­და შე­ა­შ­რ­ოთ. ღრმა ტა­ფ­ა­ დადგით ძა­ლ­ი­ან და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე და გა­ა­დ­ნ­ეთ 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი კა­რ­ა­ქი. რძე და­ა­ს­ხ­ით თე­ფ­შ­ზე, უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი და ჩანგლით ათქვიფეთ. თე­ვ­ზი და­ა­ს­ვ­ე­ლ­ეთ ამ რძე­ში, ამ­ო­გ­ა­ნ­გ­ლ­ეთ ფქვი­ლ­ში და შე­ბ­რ­ა­წ­ეთ კა­რ­ა­ქ­ში და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე ყვე­ლა მხრი­დ­ან, 7-8 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. 

მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ სო­უ­სი: თა­ს­ში გა­ა­დ­ნ­ეთ დარჩენილი კა­რ­ა­ქი, ჩააყარეთ მასში ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი და შუ­შ­ეთ ფერის შეცვლამდე. ნელ-ნე­ლა ჩაასხით შუ­შ­ხ­უ­ნა ღვი­ნო, არ­ა­ჟ­ა­ნი და თან გა­მ­უ­დ­მ­ე­ბ­ით ურ­ი­ეთ. მე­რე ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ გა­თ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი და გა­დ­მ­ო­დ­გ­ით ცე­ც­ხ­ლ­ი­დ­ან. თე­ვ­ზი და­ა­წ­ყ­ვ­ეთ ლა­ნ­გ­ა­რ­ზე და მო­ა­ს­ხ­ით სო­უ­სი.

ბოლოს მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი კა­მა. მი­ი­რ­თ­ვ­ით მო­შ­უ­შ­ულ ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­თ­ან და, რა თქმა უნ­და, შა­მ­პ­ა­ნ­უ­რ­თ­ან ერ­თ­ად.

скачать dle 11.3