კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ოქტომბერი 2019 (149)
სექტემბერი 2019 (197)
აგვისტო 2019 (236)
ივლისი 2019 (209)
ივნისი 2019 (208)
მაისი 2019 (254)

შტრუდელი ბერძნულად

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 400 გრა­მი შე­რ­ე­უ­ლი (ღორის და საქონლის ხორცის) ფა­რ­ში, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ჟ­ა­ნი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, 1 ცა­ლი სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის პო­მ­ი­დ­ო­რი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 200 გრა­მი ფხვი­ე­რი ყვე­ლი, 12-15 ცა­ლი უკ­უ­რ­კო, მსხვი­ლი ზე­თ­ი­ს­ხ­ი­ლი, 5 ცა­ლი და­მ­წ­ნ­ი­ლ­ე­ბ­უ­ლი მწვანე პო­მ­ი­დ­ო­რი, ცო­ტა ზე­თი, 2 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 450-500 გრა­მი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი ცო­მი, 50 გრა­მი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ფა­რ­შ­ში შე­უ­რ­ი­ეთ ბლე­ნ­დ­ე­რ­ში და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბ­უ­ლი ხა­ხ­ვი, უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, ას­ე­ვე, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ არ­ა­ჟ­ა­ნი. აუ­რ­ი­ეთ და ერ­თი სა­ა­თ­ით მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ. შემდეგ გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ და მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში. ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ კა­ნ­გ­ა­ც­ლ­ი­ლი, დაჭრილი პო­მ­ი­დ­ო­რი და კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა. შუ­შ­ეთ, სა­ნ­ამ ფა­რ­ში ბო­ლ­ო­მ­დე ჩა­შ­რ­ე­ბა. თბილ ფა­რ­შ­ში ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბ­უ­ლი ყვე­ლი, და­ჭ­რ­ი­ლი ზე­თ­ი­ს­ხ­ი­ლი და წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ი­ლი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში. ყვე­ლ­ა­ფ­ე­რი კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ და და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი და­მ­წ­ნ­ი­ლ­ე­ბ­უ­ლი პო­მ­ი­დ­ვ­რ­ე­ბი, ბოლოს – ერთი ცალი უმი კვე­რ­ც­ხი და კარგად ამოუ­რ­ი­ეთ. გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ ცო­მი, მის ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე გა­შ­ა­ლ­ეთ ფა­რ­ში და რუ­ლ­ე­ტ­ი­ვ­ით გა­დ­ა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ. ალ­აგ-ალ­აგ ჩა­ჩ­ხ­ვ­ლ­ი­ტ­ეთ და ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე გა­თ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი კვე­რ­ც­ხი წა­უ­ს­ვ­ით. გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უს ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე.

скачать dle 11.3