კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ივნისი 2019 (157)
მაისი 2019 (254)
აპრილი 2019 (201)
მარტი 2019 (208)
თებერვალი 2019 (255)
იანვარი 2019 (209)

ჩიტის რძე

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: ცო­მ­ი­ს­თ­ვ­ის: 3 ცა­ლი კვე­რ­ც­ხი, 100 გრა­მი შა­ქ­ა­რი, 100 გრა­მი ფქვი­ლი; სუ­ფ­ლ­ე­ს­თ­ვ­ის: 5 კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლა, 200 გრა­მი შე­ს­ქ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი რძე („სგუშჩონკა“), 100 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, 25 გრა­მი ჟე­ლ­ა­ტ­ი­ნი, 120 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი წყა­ლი, 50 გრა­მი შა­ქ­ა­რი, ვა­ნ­ი­ლ­ი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით; მი­ნ­ა­ნ­ქ­რ­ი­ს­თ­ვ­ის: 100 გრა­მი შა­ვი შო­კ­ო­ლ­ა­დი, 80 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი 35-პროცენტია­ნი ნა­ღ­ე­ბი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: კვე­რ­ც­ხი და შა­ქ­ა­რი ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად ა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ, და­ა­მ­ა­ტ­ეთ გა­ც­რ­ი­ლი ფქვი­ლი, მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ქა­ღ­ა­ლ­დ­ჩ­ა­ფ­ე­ნ­ილ, ცხი­მ­წ­ა­ს­მ­ულ ფო­რ­მ­ა­ში და აც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ ღუ­მ­ე­ლ­ში, 25-30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლო­ბ­ა­ში. სა­ნ­ამ ბი­ს­კ­ვ­ი­ტი შე­გ­რ­ი­ლ­დ­ე­ბა, მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ სუ­ფ­ლე: ცა­ლ­კე ა­თ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ და­რ­ბ­ი­ლ­ე­ბ­უ­ლი კა­რ­ა­ქი და შე­ს­ქ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი რძე. ჟე­ლ­ა­ტ­ი­ნს და­ა­ს­ხ­ით ცი­ვი წყა­ლი და და­დ­გ­ით გა­ს­ა­ფ­უ­ე­ბ­ლ­ად, 30-40 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ კი და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე გა­ა­დ­ნ­ეთ. კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლ­ა ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ ჯერ უშაქროდ, შემდეგ კი ნელ-ნელა შეათქვიფეთ შა­ქ­ა­რ­ი და ვა­ნ­ი­ლ­ი. ცი­ლ­ის მა­ს­ას შე­უ­რ­ი­ეთ და­მ­დ­ნ­ა­რი ჟე­ლ­ა­ტ­ი­ნი და შე­ს­ქ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი რძის კრე­მი. ბი­ს­კ­ვ­ი­ტი გა­ჭ­ე­რ­ით, შუ­ა­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ სუ­ფ­ლე და ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­დ­ეთ ბი­ს­კ­ვ­ი­ტ­ის მე­ო­რე ნა­წ­ი­ლი. შო­კ­ო­ლ­ა­დი და­ა­მ­ტ­ვ­რ­ი­ეთ და ნა­ღ­ე­ბ­თ­ან ერ­თ­ად გა­ა­დ­ნ­ეთ ორ­თ­ქ­ლ­ის აბ­ა­ზ­ა­ნ­ა­ზე. ტორტს გა­დ­ა­უ­ს­ვ­ით შო­კ­ო­ლ­ა­დ­ის მი­ნ­ა­ნ­ქ­ა­რი და შე­დ­გ­ით მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში, რომ კა­რ­გ­ად გა­მ­ა­გ­რ­დ­ეს.

скачать dle 11.3