კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ღო­რ­ის ჩა­შ­უ­შ­უ­ლი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 1 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი ღო­რ­ის რბი­ლი ხო­რ­ცი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 200 გრა­მი ქა­მა სო­კო, 20-30 გრა­მი პუ­რ­ის ქე­რ­ქი, კა­რ­ა­ქი და ზე­თი – შე­ს­ა­წ­ვ­ა­ვ­ად. ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, მა­რ­ი­ლი, ახ­ლ­ა­დ­დ­ა­ფ­ქ­ული შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი – გემოვნებით.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ხო­რ­ცი გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ და კა­რ­გ­ად შე­ა­შ­რ­ეთ. მთლი­ა­ნი ნა­ჭ­ე­რი ღრმად ჩა­ჭ­ე­რ­ით შუ­ა­ში (1,5-2 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რი სი­ღ­რ­მ­ის). შე­ე­ც­ა­დ­ეთ, ჭრი­ლი შუ­ა­ში იყ­ოს. შე­დ­ა­რ­ე­ბ­ით ნა­კ­ლ­ე­ბი სი­ღ­რ­მ­ის ჩა­ნ­ა­ჭ­რ­ე­ბი აქეთ-იქითაც გა­ა­კ­ე­თ­ეთ, ანუ, სა­ბ­ო­ლ­ო­ოდ უნ­და მი­ი­ღ­ოთ ტე­ვ­ა­დი „ჯი­ბე“, რო­მ­ე­ლ­შ­იც სა­კ­მ­აო რა­ო­დ­ე­ნ­ო­ბ­ის სა­ტ­ე­ნი ჩა­ე­ტ­ე­ვა. ხო­რ­ც­ის ნა­ჭ­ე­რს გარედანაც და „ჯიბეშიც“ კარგად წა­უ­ს­ვ­ით მა­რ­ი­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი. 

ცა­ლ­კე მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ სა­ტ­ე­ნი: მწვანილი და ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად, სო­კ­ო – მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბ­ულ ტა­ფ­ა­ზე კა­რ­ა­ქ­სა და ცო­ტა ზე­თ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ ხა­ხ­ვი, უყ­ა­ვ­ით ძა­ლ­ი­ან ცო­ტა მა­რ­ი­ლი. ხა­ხ­ვი გა­დ­მ­ო­ი­ღ­ეთ თა­ს­ში (ცხი­მ­ის გა­რ­ე­შე). იმ­ა­ვე ტა­ფ­ა­ზე, ძლი­ერ ცე­ც­ხ­ლ­ზე მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ სო­კო, სა­ნ­ამ მთე­ლი სი­თ­ხე ჩა­შ­რ­ე­ბა. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ცო­ტა კა­რ­ა­ქი, და­უ­კ­ე­ლ­ით ცეცხლს და შე­ბ­რ­ა­წ­ეთ შე­წ­ი­თ­ლ­ე­ბ­ა­მ­დე, თან ურ­ი­ეთ. ჩააყარეთ ხა­ხ­ვი, უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრილად და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბ­უ­ლი პუ­რ­ის ქე­რ­ქი, ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში და კი­დ­ევ ამოუ­რ­ი­ეთ. ეს ფა­რ­ში მთლი­ა­ნ­ად მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ხო­რ­ც­ის „ჯი­ბ­ე­ში“. ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ კა­რ­ა­ქ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი. შე­კ­ა­რ­ით „ჯი­ბე“ ხის წვრილი ჩხი­რ­ე­ბ­ით ისე, რომ, ჰა­ე­რ­ის სა­მ­ო­ძ­რ­ა­ოდ ღრი­ჭო­ე­ბი და­რ­ჩ­ეს. ხო­რ­ც­ის ნა­ჭ­ე­რი მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე, ტა­ფა კა­რ­გ­ად შე­ფ­უ­თ­ეთ ფო­ლ­გ­ა­ში და ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180-200 გრა­დ­უს ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე, დაახლოებით 60 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. 10-15 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ ფო­ლ­გა მო­ხ­ს­ე­ნ­ით, რომ ხორცი და­ი­ბ­რ­ა­წ­ოს. მზა კე­რ­ძი და­ჭ­ე­რ­ით 1,5 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რი სი­ს­ქ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად.

скачать dle 11.3