კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
აგვისტო 2020 (148)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)
მაისი 2020 (201)
აპრილი 2020 (194)
მარტი 2020 (197)

ღვეზელი ქათმით

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრამი ქა­თ­მ­ის მკე­რ­დ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი, 350-400 გრა­მი სო­კო, 1 ჭი­ქა ფქვი­ლი, 1 კვე­რ­ც­ხი, 1 შე­კ­ვ­რა კა­რ­ა­ქი, მა­რ­ი­ლი, წყა­ლი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, ცო­ტა ნა­ღ­ე­ბი, 200 გრა­მი ყვე­ლი.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ქა­თ­მ­ის ნაჭრები და­დ­გ­ით მო­ს­ა­ხ­ა­რ­შ­ად. მა­ნ­ა­მ­დე კი, მო­ზ­ი­ლ­ეთ ცო­მი – ფქვი­ლ­ით, ერ­თი კვე­რ­ც­ხ­ით, გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქ­ით, მა­რ­ი­ლ­ით და ოდ­ნ­ავ თბი­ლი წყლით. ცო­მი რბი­ლი და ნა­ზი უნ­და იყ­ოს. გა­დ­ა­ა­ფ­ა­რ­ეთ და და­დ­გ­ით ცა­ლ­კე – „და­ი­ს­ვ­ე­ნ­ოს“. სო­კო და­ჭ­ე­რ­ით და წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ილ ხა­ხ­ვ­თ­ან ერ­თ­ად ტა­ფ­ა­ზე მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ. და­ჭ­ე­რ­ით მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე და შე­უ­რ­ი­ეთ. ცო­მი გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფო­რ­მ­ა­ში. ნა­პ­ი­რ­ე­ბი წა­მ­ო­უ­წ­ი­ეთ. ცო­მ­ის ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ხა­ხ­ვ­ში ჩა­შ­უ­შ­უ­ლი სო­კო და ქა­თ­ა­მი. მო­ა­ს­ხ­ით გა­თ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი კვე­რ­ც­ხი, ნა­ღ­ე­ბი და და­ფ­ხ­ვ­ნ­ი­ლი ყვე­ლი.

მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფო­რ­მა აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 180 გრა­დ­უს ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე. ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი სა­ა­თ­ის შე­მ­დ­ეგ მზად იქ­ნ­ე­ბა. სა­ო­ც­რ­ად გე­მ­რ­ი­ე­ლ­ია. და­ჭ­ე­რ­ით ოდ­ნ­ავ შე­გ­რ­ი­ლ­ე­ბ­უ­ლი.

скачать dle 11.3