კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
ნოემბერი 2020 (103)
ოქტომბერი 2020 (210)
სექტემბერი 2020 (204)
აგვისტო 2020 (249)
ივლისი 2020 (204)
ივნისი 2020 (249)

ხორცის რულეტი

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 400 გრამი ღო­რ­ის ხო­რ­ც­ის რბი­ლი ნა­ჭ­ე­რი,  200 გრა­მი ქა­თ­მ­ის (ან ნე­ბ­ი­ს­მ­ი­ე­რი სხვა ხო­რ­ც­ის) ფა­რ­ში, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი,  2 ცა­ლი მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი კვე­რ­ც­ხი, 150-200 გრა­მი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი, ცო­ტა ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში.

 

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი:  ხო­რ­ც­ის ნა­ჭ­ე­რი ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად და­ბ­ე­გ­ვ­ეთ, რომ გაბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­დეს (შე­ე­ც­ა­დ­ეთ, კვა­დ­რ­ა­ტ­უ­ლი ან მა­რ­თ­კ­უ­თ­ხა ფო­რ­მა მი­ა­ღ­ე­ბ­ი­ნ­ოთ), წა­უ­ს­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ჯერ წვრი­ლ­ად და­კ­ე­პ­ი­ლი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში. შემდეგ – მსხვი­ლ­კ­ბ­ი­ლა სა­ხ­ე­ხ­ზე გა­ხ­ე­ხ­ლ­ი­ლი ყვე­ლი, ბოლოს კი გადა­უ­ს­ვ­ით ფა­რ­ში, რო­მ­ე­ლ­შ­იც წი­ნ­ა­ს­წ­არ წვრი­ლად და­ჭ­რ­ილი და ზე­თ­ში მო­შუ­შ­ული ხახვი და შავი პილპილი გექნებათ შერეული. მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი კვე­რ­ც­ხები გა­ჭ­ე­რ­ით შუა-შუა, და­ა­წ­ყ­ვ­ეთ ფა­რ­შ­ზე და ხორცი რულეტივით გა­დ­ა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ. შემდეგ მოათავსეთ ფო­ლ­გ­ა­ზე, შე­ფ­უ­თ­ეთ მა­ს­ში და შედგით აირ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უს ტე­მ­პ­ე­რ­ა­ტ­უ­რ­ა­ზე, 40-60 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.  შე­გ­ი­ძ­ლ­ი­ათ, ფო­ლ­გ­ის გა­რ­ე­შ­ეც მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ოთ. ას­ეთ შე­მ­თ­ხ­ვ­ე­ვ­ა­ში, რუ­ლ­ე­ტი რა­მ­დ­ე­ნ­ი­მე ად­გ­ი­ლ­ას ხის ჩხი­რ­ით შე­კ­ა­რ­ით და დროდადრო, ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ს­ხ­ით თა­ვ­ი­ს­ი­ვე წვე­ნი, რომ არ გა­მ­ო­შ­რ­ეს. ცო­ტა რომ გა­ც­ი­ვ­დ­ე­ბა, და­ჭ­ე­რ­ით და მი­ი­რ­თ­ვ­ით. 

скачать dle 11.3