კატალოგი
პოლიტიკა
ინტერვიუები
ამბები
საზოგადოება
მოდი, ვილაპარაკოთ
მოდა + დიზაინი
რელიგია
მედიცინა
სპორტი
კადრს მიღმა
კულინარია
ავტორჩევები
ბელადები
ბიზნესსიახლეები
გვარები
თემიდას სასწორი
იუმორი
კალეიდოსკოპი
ჰოროსკოპი და შეუცნობელი
კრიმინალი
რომანი და დეტექტივი
სახალისო ამბები
შოუბიზნესი
დაიჯესტი
ქალი და მამაკაცი
ისტორია
სხვადასხვა
ანონსი
არქივი
სექტემბერი 2017 (162)
აგვისტო 2017 (212)
ივლისი 2017 (233)
ივნისი 2017 (265)
მაისი 2017 (216)
აპრილი 2017 (220)

ხორცის რულეტი

 

საჭირო ინგრედიენტები: 500 გრამი შებოლილი ან დამარილებული ლორი, 300 გრამი საქონლის, ღორის ან შერეული ფარში, 200 გრამი ქამა სოკო (ცოცხალი), 1 თავი ხახვი, მარილი, შავი პილპილი, ზეთი.

მომზადების წესი: ლორი დაჭერით წვრილ, გრძელ ჩხირებად, ადვილად რომ დაიჭრას, წინასწარ, ნახევარი საათით მოათავსეთ მაცივარში. თუ კანი აქვს, მოაშორეთ. ამ ჩხირებით ჯვარედინად დაწანით „ფარდაგი“. 

ხახვი და ქამა სოკო დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ ზეთში. ფარშს უყავით პილპილი, მარილი, მიეცით კვადრატული ფორმა. მის შუაგულში მოათავსეთ მოხრაკული სოკო და ხახვი. ფრთხილად გადაახვიეთ ფარში სველი ხელებით, ისე, რომ ძეხვის ფორმა მიიღოს და სოკო შუაგულში მოექცეს. შემდეგ ფარშის „ძეხვი“ ლორის „ფარდაგზე“ მოათავსეთ და ისევ გადაახვიეთ.

გამოაცხვეთ ცხელ აირღუმელში, 200 გრადუსზე, 50 წუთის განმავლობაში.

 

скачать dle 11.3